Boerenbruidspaar

Zij is geboren en getogen in Noord-Holland en had echt geen kaas gegeten van Carnaval. Vroeger als meisje liep zij op de 11e van de 11e met lampion langs de deuren...Sinte Maarten mik mak te zingen, terwijl op dezelfde dag de aanstaande bruidegom in het diepe zuiden al helemaal warm werd van een nieuw carnavalseizoen. Het onmogelijke werd werkelijkheid. In Utrecht hebben noord en zuid elkaar gevonden.

De bruidegom wilde graag het cultuurverschil overbruggen en nam een besluit. Wat volgde was een intensieve carnavals-inburgeringscursus. Eerst een bezoek aan Maastricht, daarna volgden Nederweert, Deurne, de Rips en Gemert. Maar al deze plaatsen konden het hart van de noordeling niet harder doen gaan kloppen. De hoop was bijna opgegeven. Na 5 jaar wonen in de Rips hebben Olav en Jacqueline dit dorp verlaten om naar hun droomplek te verhuizen. Dat was Westerbeek, een dorp om van te houden en ze kwamen door toeval terecht op een uniek plekje, dicht bij het centrum en toch buitenaf.

Toen de laatste zoon geboren was, zijn er steeds meer positieve carnaval- contactmomenten geweest. Boerenbruidspaar Mieke en Jasper, Thijs en Martine. Meegesleurd door de kinderen deed Olav mee in de optocht, Jacqueline keek nog maar even toe, pikte al wel een avondje mee in de Plaggehut. Maar de echte doorbraak werd gezien bij Prins André: alle dagen carnaval vieren met de hele vriendengroep de VKP, dit was ook echt ongekend. Haar ogen werden geopend, het is gezellig, het is leuk. Een échte carnaval gedragen door het hele dorp. Wat dit Boerenbruidspaar nergens had kunnen vinden hebben ze hier gevonden.

Maar wat Jacqueline niet verwachtte was een bezoekje met een officiële vraag. “Of wij dit jaar het boerenbruidspaar wilde zijn”, vroeg Mieke met opkrullende mondhoeken. Olav was nog visites aan het rijden en dus moest ik het antwoord schuldig blijven. Net wilde Mieke wegrijden of Olav kwam ‘t erf oprijden. Een korte samenvatting volgde want daar kwam Noud al aan gefietst.......nog even geheim houden. We gingen in beraad, een hele eer en de enthousiaste verhalen van Mieke hebben ons overtuigd.

Nu met een Boerenbruiloft nieuwe stijl. Een feest voor het hele dorp, niet meer een lange zit, maar ook gezellig wat staan kletsen en drinken met afsluitend Boerenkool met Worst. Wij zouden het heel gezellig vinden als veel mensen uit het dorp aansluiten bij dit feest. Wie weet worden wij toch nog in de onecht verbonden. Wij verheugen ons op de bezwaren en gaan ons uiterste best doen om deze weg te werken.

TAS OP!
Olav & Jacqueline Movig